Pauliina Torniainen ja Marja Aronen. ARCANUS.

Näyttelyn nimi on Arcanus, joka tarkoittaa salaista. Inspiraationa näyttelyn töille oli ajatus metsän omista salaisuuksista ja niistä salaperäisistä asioista mitä metsässä tapahtuu silloin kun paikalla ei ole ihmisiä niitä todistamassa.


Mitä kaikkea metsä kätkeekään sisäänsä. Luonto ja metsä on mystisyydessään runsas ja ikuinen inspiraation lähde. Sen puista ja eläimistä löytyy loputtomasti kuvattavaa. 

"Tutustuimme toisiimme kultasepänalaa opiskellessamme Lahdessa. Tulemme erittäin hyvin juttuun ja meillä on paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Erityisesti luonto on lähellä meidän molempien sydäntä.

Ajatus yhteisestä näyttelystä syntyi keskusteluistamme koulussa ja nyt valmistumisen jälkeen on aikakin oikea.

Vaikka käytämme taiteessa eri tekniikoita, sopivat työmme harmonisesti yhteen, sekä aiheiltaan että värimaailmaltaan. Meidän molempien töissä heijastuu myös kiinnostuksemme koruihin ja niiden valmistamiseen, käytämme molemmat töissä usein kultaa ja hopeaa".

Pauliinan käsinpainetuissa puupiirroksissa ikuisena inspiraationlähteenä ovat luonnon lisäksi suomalainen mytologia sekä kansan uskomukset. Myös perinnekäsityöt sekä kansanrunous tuovat ideoita ja vaikuttavat töissä.
Puut ovat läsnä Pauliinan töissä myös materiaalinsa puolesta. Puulevylle kaiverrettaessa, puun tekstuuri, elävyys ja sen oma luonto on otettava huomioon, ja ne tuovat teoksiin oman sävynsä.

Marja asuu ja työskentelee Hattulassa. Hänen inspiraationlähteenään toimivat luontokokemukset. Vaikka Marjan teokset ovat usein esittäviä, hän haluaa taiteessaan kuvittaa kokemiaan tunnetiloja, ajatuksia sekä sitä salaista maailmaa mitä luonnossa liikkuessa kokee ja tuntee.Leave a comment